Alles over outplacement

Wordt je ontslagen? Zit je in een oplosbaar arbeidsconflict, gaat jouw baas reorganiseren of loop je vast in je carrière? Misschien is het handig om eens te denken aan outplacement.
Reorganisatie
De afgelopen jaren hoor je vaak op het nieuws over bedrijven die gedwongen zijn om te reorganiseren. Dit vaak omdat de bedrijven niet goed in weten te spelen op trends en ontwikkelingen. Een dergelijke reorganisatie is te begrijpen, want mocht een bedrijf er niet aan beginnen is de kans op een faillissement gigantisch. Gelukkig hoef jij je als werknemer geen zorgen te maken dat je in een zwart gat valt. Vaak volgt er bij een onvrijwillig vertrek een aanbod tussen een geldbedrag, of het volgen van een outplacement traject. 
Voor velen zal de keuze vallen op de vaste geldsom, met de gedachte toch zo aan een andere baan te komen. In economisch moeilijkere tijden, een pittig cv of bij een hoge leeftijd kan outplacement of loopbaanadvies een oplossing bieden. Ook zonder werk of contract kan je bij een dergelijk bureau terecht, de kosten zijn dan echter wel voor jouzelf. 
In samenwerking met een outplacementbureau of een loopbaanadvies centrum ga je kijken naar vervolgstappen in jouw carriere. Er wordt gekeken naar jouw verleden, jouw talenten en uiteraard ook naar jouw wensen. Op basis hiervan wordt er alles aan gedaan om jou weer in de lift te krijgen. Vaak zit er meer dan alleen het vinden van een nieuwe baan in de service. Denk bijvoorbeeld aan een stukje verwerking, reflectie maar ook training.
Outplacement verschilt van bureau tot bureau in welke vorm het precies is gegoten. De een heeft een wat strakkere aanpak, waarbij jij verplicht een paar dagen in de week moett solliciteren op het bureau. Anderen zijn juist een stuk losser en sturen meer op zelfonderzoek. Bedenkt wel dat in het geval dat de werkgever jouw outplacement betaald hij ook graag hier op de hoogte van wil zijn.