Dak Reiniging

By | March 29, 2022

Bruin metalen pannendak. Dak metalen platen. Moderne soorten dakbedekkingsmaterialen. Dak van het huis, metalen dakpan tegen de blauwe hemel. Gebouw.​​​ foto

Diensten voor dakreiniging zijn niet alleen van toepassing op huizen, appartementen of commerciële gebouwen. Verschillende dakmaterialen vereisen verschillende reinigingsmethoden en zowel een professionele dienst als dakreinigingsapparatuur kunnen op elk type dak worden gebruikt. Professionals zijn in staat om het type dak te analyseren en te bepalen waarvoor de specifieke soort reiniging nodig is.

verwijderen van zwam en meeldauw

Zowel organische als anorganische schimmels kunnen de levensduur van een dak beïnvloeden; daarom moeten daken regelmatig worden schoongemaakt. Afhankelijk van het soort organisch probleem kan schimmel met de juiste apparatuur op de juiste manier worden verwijderd en heeft dit weinig gevolgen voor het dak. Eenmaal verwijderd, worden daken beter bestand tegen verwering en in sommige gevallen kunnen ze hun oorspronkelijke kleur en visueel aantrekkelijk uiterlijk terugkrijgen.

Het is belangrijk om organische geuren van het behoud van een dak te elimineren, die veroorzaakt kunnen worden door rottende planten en andere vegetatie die zich van nature heeft ontwikkeld om af te dichten en te blokkeren.

Men kan niet alleen de aangetaste delen van het dak reinigen, maar het hele dak met behulp van een grote verscheidenheid aan producten, die efficiënt zijn gebleken in het elimineren van de geuren veroorzaakt door schimmel, meeldauw en mos, en er tevens voor zorgen dat daken bestand zijn tegen de stress van het moeten omgaan met de extreme buitenlucht.

De meest geschikte methode om puin te ruimen is door gebruik te maken van een combinatie van traditionele methoden en moderne technieken.

Asfalt dakspanen kunnen zwart worden door puin dat in de bitumenleien vastzit. As en houtskool moeten op regelmatige tijdstippen worden toegevoegd en zodra de kleefstof van de dakshingle is losgemaakt, wordt het puin weggehaald voordat het kan worden schoongemaakt.

Overal op het dak wordt vooraf een ets aangebracht om te voorkomen dat de spijkers loskomen door het vuil dat tijdens het schoonmaken wordt aangebracht.

Het dak moet worden gereinigd met een hogedrukreiniger, die vaak wordt aanbevolen voor het verwijderen van algen, mos en schimmel, waarbij de waterdruk gedurende een korte periode wordt toegepast. Na het aanbrengen van de filters (die worden gebruikt nadat het dak is gereinigd) laat men het dak drogen, wat meestal na 24 uur gebeurt. De filters zijn alleen een probleem wanneer de zwarte verkleuring door het vocht ook na de reiniging aanhoudt.

Schoonmaken van het dak

Een grote verscheidenheid van dakreinigingsproducten zal een dak correct reinigen. De goedkoopste vorm van dakreiniging kan meestal worden uitgevoerd met een emmer water en een ruwe borstel. Wanneer het dakoppervlak is opgedroogd, moet het water op de een of andere manier worden ingedamd omdat het op het dakoppervlak en op de aangrenzende oppervlakken zal vallen. Beschikbare dakreinigingschemicaliën kunnen effectief zijn in het verwijderen van het vuil dat op het dakoppervlak is achtergebleven als gevolg van de spray waarvoor ze zijn gemaakt.

Bij het wassen van daken worden ook detergenten gebruikt, die vaak verdikkingsmiddelen bevatten. Dulsion, de meest gebruikte vorm van vloeistof, is veruit de meest doeltreffende soort reiniging, maar het laat het dak ondermijnen wanneer het wordt aangebracht en het laat schilferende resten achter van de gebruikte detergenten.

Systemen en dakreinigingsproducten breken de dakshingles niet af en beschadigen ze niet, maar ze vereisen een behoorlijke inspanning om op het dak te worden aangebracht. Het water dat tijdens het aanbrengen wordt gebruikt, moet binnen de perken worden gehouden om schade aan de shingles te voorkomen. Het is van cruciaal belang dat de plaats waar het product wordt aangebracht volledig droog is wanneer het dak gereinigd is.

Binnenreiniging van daken

Er zijn speciale reinigingsmiddelen en schoonmaakmiddelen die ook kunnen worden gebruikt om de binnenkant van een winkel of een opslagruimte schoon te maken. In deze containers moeten de stoffen worden ondergebracht en ze moeten ook worden beschermd tegen mensenhanden. Op de markt zijn talrijke producten te vinden voor systemen die worden gebruikt om de binnenkant van een winkel schoon te maken.

Over het algemeen worden deze niet beschouwd voor gebruik buitenshuis, maar wel voor gebruik binnenshuis. Ze worden beschouwd als zeer effectief en doeltreffend, maar de meeste zijn ontvlambaar en niet milieuvriendelijk. Wanneer ooit een chemische stof wordt gebruikt met een hoog ontvlammingspunt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat er een ” Snap-off ” punt aan het systeem wordt toegevoegd, zodat het dak niet verbrandt.

De gebruikte dakreinigingsproducten dienen milieuvriendelijk te zijn. Niet-groene reinigingsmaterialen beïnvloeden zowel het onderhoud van het dak als de reinigingscapaciteit van het dak. Als de materialen niet voldoen aan de overheidsvoorschriften op milieugebied, geeft het gebruik ervan duidelijk aan dat ze niet geschikt zijn voor gebruik in de dakreinigingssystemen. Dakcoating

De eerste stap is een uitgebreide studie van het dak met behulp van een beschikbare stofzuiger. Een grondige inspectie is verplicht. De inspectie moet zorgvuldig en rigoureus worden uitgevoerd om de scheuren en spleten en dakbeschadigingen te kunnen vinden en identificeren. Dit geeft de inspecteur ook de kans om de algemene verspreiding en de mate van vuil dat zich heeft verspreid te zien en zal ook de schade aan het dak vaststellen.